four seasons hotel
pearl island, qatar

Sitting on a 47,000 m² lot on central man-made island of “Marsa Arabia”, the new Four Seasons Hotel is meant to become the landmark of “The Pearl”.
With its refined design, its spectacular views and its plush landscape, the project aims at redefining the notion of comfort and luxury.

The project has a seamless organizational logic that generates a synergy between the distinct entities – the hotel, the apartment tower and the ballrooms complex – thus creating a singular sense of place.

Guestrooms are arranged along a double loaded corridor punctually animated by planted atria overlooking the site and acting as urban windows that make the arrival to the room a memorable experience in itself.

Deep balconies and a high end operable screening system provide every guestroom with the added advantage of efficient sun shading, privacy and uninterrupted views at will. All rooms without exception have unparalleled lagoon and sea views.

The residential tower’s flexible design makes possible several horizontal and vertical layouts catering for a wider range of clientele in search for a peaceful haven of calmness and luxury.


Hotel 7 floors, 55,000 m²
Tower 44 floors, 35,000 m²


architecture: nabil gholam architects
3D images: nabil gholam architects